Door Loes – Eerder schreef ik over alle producten die ik heb om mee te contouren (gezicht te shapen). Nou heb ik toch fijne tubetjes gevonden, waarmee ik kan concealen van oneffenheden, wallen én mee kan contouren.


Dit zijn de L.A. Girl Pro Concealers die ik momenteel heb en afwisselend gebruik. Als je online erop zoekt, kom je op verschillende webshops oneindig veel kleurkeuzes tegen. Ik ben overtuigd dat voor elke huidskleur genoeg keus is tussen concealers. Er is zelfs keuze uit tubes voor colour-correcting.
Zelf heb ik twee lichtere, huidkleurige tinten en twee warmere. In de titel noem ik “comfortabel contouren”, omdat de werking zo makkelijk is. Je knijpt wat product uit het tubetje en met het kwastje waar het uitkomt smeer je op de plekken die je wil concealen of contouren. Met een vochtig make-upsponsje of make-upkwast (met kortere haartjes die dicht op elkaar zitten) smelt de tint wat samen met je eigen huidskleur. Zo ziet het er heel natuurlijk uit.


De lichtste tint is “porcelain” en is, zoals je misschien al had gedacht een hele lichte, huidkleurige tint. Voor de bleke mensen onder ons (zoals ikzelf) is dit een hele goede kleur voor onder de ogen, op de jukbeenderen en andere plekken die je wat meer naar voren wil brengen.
De iets warmere huidtint is “classic ivory” en dat is een prima kleur voor het concealen van rode plekjes in mijn gezicht of het blauw onder mijn ogen.


Dit zijn de twee kleuren die ik voor het contouren/bronzen gebruik. De linker, wat warmere kleur is “warm honey”, de perfecte naam bij de kleur zou ik zeggen. Deze tint staat me denk ik beter als ik van de zomer wat meer gekleurd ben, omdat het echt een warme kleur is en dat wat kan mismatchen met mijn lichte huidskleur. Toch kan ik deze wel eens gebruiken om mijn gezicht wat op te warmen en diepte te creëren onder mijn jukbeenderen en onder mijn kaaklijn.
Om écht wat meer diepte te creëren gebruik ik de wat donkere “toast”. Deze is ook wat koeler qua kleur en is perfect voor contouren.

Binnenkort ga ik langs een make-up winkel in Leiden waar ze deze beauties verkopen en even kijken wat voor kleuren er nog meer zijn!
Liefs, Loes